äventyret i skogen

Okej, låt mig ta det från början.

Efter att ha spenderat en natt hos Helan (ok det där lät fel) vandrade jag genom Norrköping mot tågstationen. 
Vassa regndroppar högg i kinderna och det plaskade under mina söndertrampade skor. 
Mellan hustaken skiftade den dova himlen i grått och rosa. 
Människorna i staden gömde sig under paraplyn och luvor. De svepte förbi som mörka skuggor och lämnade en känsla av vardagshumör efter sig.
Efter att ha passerat Saltängsbron var jag framme vid stationen. Tåget stod redan vid perrongen och kupéerna fylldes snabbt.
Jag trängde mig förbi en lång herre i hatt och slog mig sedan ner bredvid en äldre kvinna med mörkrosa läppstift och hängande mungipor.
En trött röst rapporterade genom en högtalare att dörrarna skulle stängas, ett välbekant brummande ljöd under golvet och snart var tåget i rörelse.
En bok fick mina tankar att lämna omvärlden och resan gick snabbt. Plötsligt rapporterade den trötta rösten att ändstationen var nådd. 
Människoskuggorna klev av tåget och försvann ut i mörkret. 
Det snöade. Stora snöflingor virvlade runt stampande fötter.
En sedan länge glömd lycka spred sig från magen och jag log och andades häftigt i den kalla vinterluften. Lyckan var densamma som jag liksom många andra barn känt någon gång när snön lekande lätt täcker landskapet med ett vitt täcke. 
Jag fångade flingor med händerna och skrattade fjolligt. 
Vid stationshuset stod en välbekant bil. Jag hoppade in och hälsade på mamma...

fortsättning följer 

yayolicious

Internet fungerar! Hurray! Fråga mig inte hur men det var min lillebror som drog i någon sladd och petade på någon knapp. 

Igår var Helan, Kakan, Soffan och jag på bio. Jag skäms nästan för att skriva det men vi såg High School Musical 3 (och vi gillade den). 
Helan och Soffan är riktiga fans, Kakan någonstans mitt i mellan och jag har hittills hatat filmerna. Men, tro det eller ej, igår så släppte allt. Jag sjöng med i låtar som aldrig förr spelats för mina öron, dansade sittandes och klappade i händerna av lycka. Allt för en töntig film. 
Okok jag rycktes med i stämningen.
Nu kan vi glömma det här och se en djup, tankeväckande film för att återfå förståndet. Vad sägs om Legally Blonde? Nummer två.
 

weird

Det smyger runt en man här, han talar med sig själv och skrattar ibland till högt. Jag vet inte riktigt hur jag ska agera utan tittar mest ner i tangentbordet med en upptagen min. Det känns fortfarande obekvämt, jag gömmer mig på toaletten en stund.







Han är en städare med handsfree.



Snart fyller Kakan år. Då ska vi ha maskerad och gå ut och svänga på rumpan. Yay, partey.

jahopp

Nu är rollerna till musikalen tillsatta. Jag blev en såndär nobody, men det är bra och bra. Två i klassen blev frukter, yaaay! När namnen lästes upp så hettade hela ansiktet, det hade gått att steka stenar på mig. Och stenar är praktiskt taget omöjliga att steka, de blir bara varma. Ingen stekyta alltså.
Men idag hade det fungerat, dvs om jag haft en sten närvarande.
Nu längtar vi lite till att övningarna sätter igång.

Oj måste rusa till grafiken...

(internet hemma fortfarande ut funktion hemma)


ajök

huhuhu?

Jag fejkskolkar. Har bild, är klädd i målarrock och har oljefärg på fingrarna. MEN jag sitter i datarummet och skyller på att min tavla måste torka lite innan jag fortsätter. Det är bra.
Att inte ha internet hemma är väldigt ensamt, fast lite positivt också. Igår städade jag mitt rum för att det inte fanns annat att göra (och för att en dammråtta åkte in i min näsa, en stooooooor dammråtta).

Dagens klantigheter:
-spillde ut massor förtunning (till oljefärg), två gånger.
-tappade penslarna x antal gånger
-kletade oljefärg på mössan
-tappade paletten på golvet, upp och ner...
-åt en mackaron från bordet i matsalen som antagligen legat där ett tag, jag trodde det var jag som tappat den. Blä.

Skål och så ses vi kanske en annan dag i ett annat universum.

computer still says no

Det var bättre förr, och då menar jag inte för flera år sedan. Utan nyligen, när pappa trodde att han visste anledningen till att internet inte fungerar hemma och det bara behövdes en liten justering. Igår försökte han fixa, det gick inte. Vad är felet?
Ingen som vet. Ingen som vet.
Nu är det glas och keramik på schemat, jag gör en jätteful orm och skäms över att jag är värdig att gå bild-programmet.

Umbro

I söndags avlivade vi en katt, det var en sorgens dag. Inte Gais, Nemi eller Kafka, de lever och mår lajbans. Utan det var Umbro.
Min lillebror hittade honom ute i ladugården. Han var avmagrad, svag i benen och stirrade apatiskt och lidande i intet.
Lillebror hämtade vatten och mat medan jag vaktade.
Umbro var otroligt törstig, han drack i en evighet. Sedan föll han ihop.
Jag försökte ge honom lite mat, han åt tre fyra bitar men gav upp efter en stund.
Tio minuter gick, Umbro började mjama smärtfyllt. Han kräktes, stora mängder slem och vatten innan han föll ihop igen.
Jag klappade honom och sa förlåt om och om igen för att han inte haft det lika bra som de andra katterna.
Han andades stötvis och öronen slokade. Varje sekund såg ut att vara hans sista.
Jag skrek till lillebror att han skulle hämta pappa, NU! Det gick inte att se, allt var blött och suddigt. Han led så förbannat.
Efter en stund gav jag Umbro en sista klapp, sa förlåt och gick in. Pappa hämtade geväret och några minuter senare ekade ett skott över åkrarna.

computer says no!

Ja nu är det såhär va, internet är nere. Långt nere. Pappa ska ta tag i det där, någon dag. Och när jag skriver "någon dag" så menar jag verkligen NÅGON dag. 
Kanske är det fixat i morgon, kanske om en vecka. Men tills dess så sitter jag hemma i soffan och äter bullens varmkorv istället. 

Puss hej!

världsmästare i nervositet

På något sätt byggde nervositet upp sig i min mage under natten. Nervositet inför ett liiiiitet naturkunskap-prov.
Jag är sällan nervös för prov, min kropp har fullt upp att stressa inför andra obetydliga saker. Men idag var det nästan outhärdligt.
Halv två ägde provet rum, min enda lektion idag. Jag var en kvart för tidig och läste igenom sidorna i naturkunskap-boken en sista gång, fumlade, frustade, andades snabbt. Kände att magen korvade sig, gick på toaletten men kunde bara stirra in i väggen. Magen korvade sig mer.
Klockan blev fem i halv två, vart var alla? Tänk om jag tagit fel tid eller fel sal?! Fan, halv ett skulle vi ju ha provet i sal 610. Nej förresten, halv tre i sal 590. Bra, jag kunde öva en timme till. Eller? Ok, halv två ägde provet rum i sal....
Jag satt med spända ben (som en leopard redo för språng) på en bänk då ett trivsamt rassel hördes långt borta i korridoren. Kunde det vara? Ja, det var Kakan som också skulle göra prov. Kakan den rasslande (jag har aldrig lyckats räkna ut vad det är som rasslar om henne).
Den värsta nervositeten släppte och bara några minuter senare kom läraren och resterande elever traskande. 
Vi gick in i sal 560 (aha!), fick ut våra prov och mitt hjärta bankade som en hög apa med ett basebollträ.
Det gick nog bra.
Efteråt var jag så lycklig och fullpumpad med adrenalin att det inte gjorde något att regnet öste ner, jag log mot hela världen och traskade nöjt ner till stationen.

daredevil vs fågel

Idag tänkte jag testa hur det är att vara blind när jag gick från tåget. Men det är svårt att blunda och gå samtidigt, så efter bara några sekunder styrde benen ut mot gatan. Den där Daredevil-känslan har visst inte satt sig på mig.
Så jag låtsades ha falksyn istället och svepte med ögonen över hela staden och gav människor genomträngande blickar. Sen övergick jag i att se så många färgskiftningar som möjligt i asfalten (bildestetsyndrom).
Säg inte att jag är knäpp, för jag vet att du skulle vilja vara lika konstig som jag. Men du vågar helt enkelt inte. Fegis! (och där avreagerade jag mig lite på högstadietiden.)

Puss och snusk.

nej jag går faktiskt inte naken

Idag har jag till och med det här på mig!:


Mörkblå jeans från hm som sitter som korvskinn i någon timme, sen blir de sladdriga och åker ner. Därför har jag ett fräckt svart skärp som jag snott från min mamma.
T-shirten är en Huskvara Basketbollklubb tröja. Jag är ett stort fan...
Sockarna är även de tagna från min mamma.
I bakgrunden ser man mitt stökiga rum.


ett tips!

Det är en sak jag är dålig på och det är på att ge tips. Jag gissar alltid fel på vad folk gillar. 
"Den här filmen är så du, jag tror att du kommer älska den!" 
"Jag har redan sett den..." 
"Jaha, men visst var den bra?!" 
"Njäää, lite seg." 
"Fan" 

Men nu ska jag tipsa ändå, och det är om det här spelet som vem som helst kan spela. Det heter White Dwarf och jag har ingen aning om varför, men det är ok. Fast som vanligt är jag typ sämst. Till exempel tv-spel är kul, men jag kommer alltid sist. Spelar Helan och jag så vinner hon och jag förlorar, hamnar till och med efter "easy"-gubbarna.

att skriva om precis ingenting fast ändå massor

Hallå där jag testar att skriva en text. Den texten ska förhoppningsvis inte hoppa undan för bilden. Men vem vet, kanske gör den det ändå. Den här datorn är ju inte känd för att göra som jag vill. Nej nu ska jag inte vara sådan, datorn fungerar alldeles utmärkt. Som smältande smör i solsken. Kan du tänka dig.
Oj oj vad jag skriver, om ingenting faktiskt, det bara sköljer på. Nonsens överallt. Jag kan säga att jag är rätt så bra på att babbla om precis ingenting, men tyvärr är det ointressant.

Just nu lyssnar jag på The White stripes. Det var länge sedan sist, jag har saknat dem lite. De rockar. Rocketirockrock.
Det är mörkt ute nu, natt också. Klockan är över tolv. Egentligen borde alla små flickor sova, men jag vet åtminstone en som sitter upp framför datorn och skriver nonsens. 
Nej, usch det är så obehagligt när en vuxen kvinna kallar sig för flicka, fast jag tycker det känns sjukt att säga att jag är en kvinna också. Tjej kanske fungerar, men det låter lite taffligt. Därför brukar jag säga att jag är en man, men det stämmer ju inte. Varken på utsidan eller insidan. 
Tänk om jag var född till man i hjärnan och ville operera fram en snopp och sånt. Det vore väldigt jobbigt, men samtidigt lite spännande. Jag är glad att jag tycker det är ok att vara tjej, även om det är skittrist en gång i månaden och coca cola zero-reklamen upprör. 
För männen handlar det om att dricka coca cola och få livet precis som han vill ha det, meaning: sexiga tjejer som går runt i underkläder och passar upp på en, öppna relationer, gruppsex och sprängningar.
När en tjej dricker coca cola utan socker, då är det gladpop som gäller. Hon vågar plötsligt släppa loss och göra fula miner. Jo tjena. Jag hatar coca cola-reklamerna.
Dessutom hoppar texten undan för bilden.

damn

MEN!
Av misstag drog jag ut usb-sladden till mp3:n som nu laggar. "Enheten avlägsnades inte på rätt sätt. Ändringar kan ha gått förlorade...blahblahblah!".
Men uppdatera databas då j*vla mp3.
Jag lyssnar lite på The Vines och försöker tänka positivt, det fungerar jättebra till "Fuck the world". 
Förövrigt har jag inte pluggat till provet i morgon trots att jag haft hela dagen på mig. Jo förresten, jag har läst en mening. 
Det känns som att jag vill pissa på skolan, men bra betyg är också kul. Skit.
Slå sönder en stol och ta dig samman.
Jag ska ha mvg på provet. Just det. Nattplugg.
Måste bara hänga en tvätt, laga mp3:n och plocka undan den halva kladdkakan som står på spisen. Se så bra jag är på att komma med undanflykter. 


senaste fototrippen

    
    
1. Jag såg mig djupt i ögonen och tänkte svårmodigt "fan vilken rynkig hand".
2. Aliens har lagt ägg på vår åker. Det känns lite coolt att skriva "vår åker". 
3. Häst och konstig växt. 
4. Hungrig häst som sket i gräset jag erbjöd. "Jag kan själv", som en treåring.
5. Gais med köttfärssås på näsan. 
4. En annan häst som rev runt bland ekblad. Den ville inte heller ta emot mina gåvor.

Oj, när inlägget publicerades formade bilderna sig som ett F. Det får bli början på dagens ord. Flott. Idag har jag ätit flott (syftar inte på något fint eller bra, utan rent härligt fett), jag såg en Vänner-repris där Ross tänkte dricka flott för att visa sin kärlek till Rachel och i morgon tänker jag tvätta mitt hår innan det blir flott(igt). Se så bra det ordet passade in idag...

socker

Ja, det där gick ju inte så bra...
Jag tänkte vara lite nyttig, gå promenader och äta avokado. Men idag har jag ätit glass, kladdkaka och choklad. 
Så fort jag är utan socker längre än en dag så mosar jag i mig alla onyttigheter som finns i närheten. Det är verkligen ett beroende och jag blir lite rädd. 
Hur kommer det gå om jag slutar träna fotboll? Min motivation är oftast noll till allt och jag är inte bra på att träna om det inte är i grupp. Jag måste i sådana fall söka mig till dans eller någon aerobiksgrupp att flåsa runt i. 
Om jag inte slutar med sockerbeteendet nu kommer det bli ännu svårare att lösa.

Blä.

i´m in love, so far

"Yossarian låg på sjukhuset med en leveråkomma som inte riktigt var gulsot. Läkarna var förbryllade över att den inte riktigt var gulsot. Om den blev gulsot, kunde de behandla den. Om den inte blev gulsot utan försvann, kunde de skriva ut honom. Men att det hela tiden inte riktigt ville bli gulsot, förbryllade dem" - Joseph Heller

För några dagar sedan fick vi i uppgift att läsa en bok i svenskan. Vi fick ut en lista med tips om böcker, däribland "Moment 22". Jag tänkte först välja något av John Steinbeck eller Selma Lagerlöf, men så stod den där i hyllan. Boken som senare blev boken med stort B. Den lyste inte riktigt, den såg snarare gammal och nött ut. Men jag tog den till mig och tänkte "låt gå för Moment 22" (kolla ett rim!). Det var ett bra beslut för jag skrattade högt redan på första sidan.
Om nu inte boken får för sig att försämras avskyvärt under nästkommande sidor så är den en kandidat till "bästa böckerna enligt Pasta- award".
Jag vill läsa mer, NU!

//Pasta

update: Och så vill jag läsa "På västfronten intet nytt" av Erich Maria Remarque, för den trodde jag skulle vara rent ut sagt bajstråkig, men efter ett smakprov så var jag fast i skyttegraven med huvudpersonen. 

mambo

Ojoj idag var det väldigt kul på dansen. Vi fick testa på afrikansk dans med en man från Nairobi som instruktör.
Det var som att varje rörelse fungerade naturligt med musiken och min kropp. Jag behövde inte tänka och känna press och stress som jag annars gör på danslektionerna. Dessutom var det jobbigt för hela kroppen och jag tror alla i gruppen upptäckte nya muskler. Vi fick också reda på hur det faktiskt är i stora delar av Afrika från en danslärare som varit i Nairobi och hälsat på vår dansinstruktör flera gånger. Det lät så sorgligt men ändå fint. All livsglädje trots hunger, sjukdom och fattigdom. De dansar och dansar, lever till rytm. 
Till våren ska jag söka en danskurs och gå in för det, lika mycket som de gör i afrikansk dans.


nu blev jag ledsen i ögat

Det fungerar inte! Att bränna över bilder till skiva alltså. Först gick det, men då brände jag bara tio bilder för att testa. Sen hängde sig allt och slutade oförklarligt fungera. Jag kommer inte kunna ladda in nya bilder på internet förrän efter jul då vi FÖRHOPPNINGSVIS får tillbaka den förra datorn.
Jag känner mig elak mot den burk jag sitter vid, men den trögar sig mer och mer för varje dag. Jag har just köpt en kamera, det känns ganska jävligt att inte kunna uttnyttja den.

Damn.

klantarslet nummer ett

Det skedde strax efter middagen, jag hade ätit mig mätt på fläskfilé, blomkål och päronkaka. I väntan på att maten skulle smälta fingrade jag lite på min kamera och testfotade olika saker. Tidigare under dagen hade jag fotat vatten i rörelse, nu upptäckte jag ett mjölkpaket och tänkte fota något liknande.
Jag hämtade ett glas, ställde in kamerans skärpa och började hälla. Efter en sådär sju sekunder frågade mamma vad tusan jag höll på med. Förvirrat såg jag upp på kameran och ner på den rinnande mjölken. Vad i he*****!
Mamma asgarvade.
"Vet du varför det blev sådär?" frågade pappa pedagogiskt.
"...Ja..." svarade jag och såg ner i bordet. "Genom kamerans lins försvinner djupseendet"

Efter att ha kraschat en åkergräsklippare mot en vägg, halkat på bananer, tappat miniräknaren en miljard gånger och försökt dricka innan glaset nått munnen etc etc så är det här slutklämmen. Jag vinner klantligan. Tjo!

It´s a moo thing

Kossor har otroligt lena tungor, slajmiga saker. 
Idag gick jag på en fotopromenad, trampade i vattenpölar och fick blöta skor. Jag skulle vilja lägga ut fler bilder, men datorn är sprängfylld och jag tänker inte lägga ut bilder utan namnteckning. 
To bad.
Men i morgon ska jag köpa cd-skivor och bränna över gamla bilder så att den här gamla skruttdatorn får mer plats. Förhoppningsvis fungerar det, annars kreverar jag.

Det ligger en bok om impressionismen och en svampkniv här på databordet... Varför?



den förbjudna växten

Hela familjen och några släktingar satt ute i trädgården och rensade ogräs när det började tjuta i luften. Ljudet blev allt starkare och vi sökte med blickarna i skyn. Ett stort flygplan störtade rakt mot oss. Vi sprang in i panik och allt jag kunde tänka på var att få katterna i säkerhet. Planet slog i marken med en stor smäll och tegelpannor på vårt tak rasade ner av tryckvågen. 
Jag kröp fram till ett fönster och såg ut. Planet hade slagit 400 meter bort, på vår grannes hus. Det brann i de närliggande träden och sirener från brandbilar och ambulanser skrek.
Släkten och familjen hade samlats i köket och pratade upphetsat, vad hade egentligen skett?
Jag betraktade dem och kände (trots att planet inte träffat oss) en oro gräva allt djupare i magen. Något stod inte rätt till.
Någon bankade på dörren, hårt. Mamma sa att det nog bara var en brandtekniker som skulle kolla att allt var ok. Men innan hon hann öppna slogs fönster och dörrar upp. Militärer steg in i huset och riktade sina gevär mot oss. De talade ett främmande språk och tvingade ner de vuxna på marken.
På något sätt lyckades en officer förklara att de sökte efter olovligt växtinnehav. Jag knölade in alla begonior och petunior jag kunde hitta under tröjan och log falskt mot militären. 
"vi har inga växter".
Officern beordrade soldaterna att söka igenom huset innan de drog sig ut för att gå till närmsta grannen.
Jag pustade ut och lade ner blommorna under några lösa golvplankor i köket.
Den upprivna släkten bestämde sig för att åka hem och kvar var nu bara familjen. Mamma kunde inte förstå varför det var förbjudet att ha växter. Men innan vi hann komma underfund med det satte ett krigslarm igång. Ur en högtalare som satt i vår trädgård hördes George W Bushs röst. Han berättade att Ryssland gått ut i krig mot Sverige för att Fredrik Reinfeldt haft en begonia i sitt arbetsrum.
Strax efter att rösten tystnat började bomber falla.
Familjen bestämde sig för att åka på semester till Dalarna dit kriget inte nått, men jag stannade hemma för att rädda katterna. 
Några av grannarna som förlorat sina hus flyttade in hos mig. 
Himlen var mörkt grå med glödande horisont, i fjärran hördes kulsmatter och sprängningar. De boende i området häromkring försökte fly men blev infångade i fisknät och låstes in i sporthallen.
Jag såg blod, förödelse och död. Varje dag blev det värre och värre. 
En tidig morgon klev fem soldater in i huset. De sköt ner alla mina grannar och drog med mig mot sporthallen. Ångesten rev och slet i kroppen och jag kände brännheta tårar rinna över mina smutsiga kinder. 
Varför var det såhär? Vem fan bryr sig om en jävla begonia?
Då vaknade jag.

när? när? när? jag väntar

Naglarna krymper. Av nervositet eller av tristess?
Jag väntar fortfarande på det där stora, oförklarliga men underbara. Det som ska ske. Snart?
Fötterna letar blint efter startgropar, de som döljer sig i leran.
I morgon eller idag eller kanske om ett år? 
Den tid som krävs att ta första språnget och låta händerna fara fritt.

en natt i norrpan-bilder

     


1. Helan och jag spelade Pokémon. Jag har aldrig gjort det förut men vann. Vilken merit!
2. Av ilska rev Helan runt alla korten på sin gräsmatta.
3. Kinesisk lampa.
4. Kakan och spårvagnen.
5. Kaka och bubbla.
6. På ett torg, med hallonsoda.

en natt i norrpan

Gatlyktor, fontäner, äcklig milkshake, ny kamera, helen, rådhus, regn, dålig service, kaktuspark, ljusspel, karin, hallonsoda, film, namn, skrik, drömmar, tv-spel.

Anna och herr Gud, Pasta och herr nervositet

En gång för länge länge sedan fanns det en kyrkokör i skogen där jag bor. Vi träffades varje torsdag, åt pågen-limpa med salami och lekte mest hela tiden. 
Vi hade en körledare med jättestark röst som lärde oss kyrkliga sånger. Det var nog ingen i gruppen som var direkt troende, vi ville bara låta lite i kyrkan för det ekar så kul.
En kväll i körrummet så berättade körledaren att vi skulle ha en liten liten kyrkomusikal, hela gruppen jublade. 
Det fanns bara två roller och de var redan tillsatta av äldre körsångare så vi andra fick vara statister och... ja kör. 
Några av sångerna skulle det sjungas solo eller duetter till. Min kompis och jag sa att vi kunde sjunga en vers i "färger" (eller vad låten hette). 
Man måste tänka på att jag var ett litet barn med mycket stort huvud som mest bestod av luft så jag förstod inte alls att vi faktiskt skulle stå inför en publik, förrän på premiärdagen. 
Kyrkans tak höjde sig flera meter och kyrkbänkarna blev överfulla av dömande människor när jag och min kompis skulle sjunga vår del. Hela världen var knäpptyst sånär på en liten hostning från prästen Gunnar. Med darriga ben klev vi fram till mikrofonerna och började sjunga...
Tjo faderittan, det här gick ju bra tänkte jag och tog i lite mer. Men plötsligt, som i slow motion såg jag hur min kompis formade orden fel. Nej!
Av chock och nerver frustade jag så högt i micken att den skrek till, sen började jag garva. Kompisen sjöng vidare och jag fånlog nervöst.
Sen den dagen har jag varit skiträdd för att stå på scen...

...men jag älskar det.


//Pasta

morning has broken

Igår skulle jag vila lite, blunda en stund och vänta på att toaletten skulle bli ledig. Plötsligt var det morgon. Jag hade kläder på, smink och oborstade tänder, väldigt bekvämt.
Mamma kom in i rummet och sa "Sover du med kläderna på?"
Jag svarade "Nej, eller ja. Eller jag vet inte!" och vände mig åt andra hållet i sängen och sov en kvart till.
Mamma och lilbro åkte till stan och jag krälade ut i korridoren på väg mot köket. Men i datarummet stod gästsängen och lockade. I all yrsel och zombie-tröttnad gick jag in där och lade mig samtidigt som jag tänket "Pasta, du får inte sova mer!".
Efter en kvarts sömn till kunde jag äntligen ramla ner för trappan till köket och äta rostat bröd.
Morgontrött? Nejdå.

//Pasta

grafik

Idag stod det grafik på schemat. En halvklass, om ens det, samlades i grafiksalen djupt ner i estethusets mörka källare. Det blåste kallt och fuktigt genom våra trasiga kläder. Tunga steg mot stengolv, rosslande andetag. Där stod den, Dementoren. Nästan ljudlöst smög sig en hes röst fram ur den slitna luvan:  "Etsa, skär, färga och tryck!"

Nej, nu lät det som att jag beskrev grafiklektionen som ett värre straff än skärselden och läraren som en kallhjärtad, skräckinjagande varelse. Så är det inte alls. Allt är faktiskt en solskenshistoria.

Hoppetihi hoppetiha, vi skuttade in i den ljusa, luftiga lektionssalen. Trycksvärta och linoleumdoft kittlande våra fladdrande näsborrar.
I mitten av klassrummet stod herr Guffguff med en plåt citronmuffins.
"Hej mina små roseknoppar, idag ska vi lära oss att trycka vackra bilder".
Alla barnen log rosenkindat och slog sig ner på sina platser.
Snippetisnappetisnut så var sagan slut!

Nu ska jag berätta vad som hände på riktigt. 
Vi karvade i linoleum och tryckte med en gnisslig tryck...sak. Jag karvade mig i handen, det gjorde ont.
Vi pratade om gammal kärlek och när vi senast kissade på oss. Ett samtalsämne handlade om skräckfilmer.
Jag spånade åt Mia men hon ville inte trycka en transa som mjölkade en ko. Jag funderar på att vidareutveckla den idén i ett senare tryck.
Gabbi berättade om sitt sinnesförvirrade tillstånd som uppstått efter att hon fallit av en stor monsterhäst.
Det var en ganska trevlig lektion, även om vi inte fick citronmuffins.

Bajbaj


begär

Det börjar i magen, gurglande och fräsande. Det vattnas i mun och hals och tankarna försvinner i ett töcken. 
Nej det är inte magsjuka, det är sug efter avocado.


Hade jag fem stycken skulle jag äta upp dem, sex stycken också. Med citronpeppar på.

flower dance


En titt bakom kulisserna på bild och form-programmet.

I would walk 500 miles

En sång som gör mig så hapi!
Vi dansade till den på jazzen igår och jag blev så sprittande sprudlande glad att jag fånlog och skrattade varje gång vi hoppade och snurrade runt. 


I would walk 500 more.

i´m the only gay eskimo

Eller kanske inte.
Nu har jag druckit så mycket mjölk att magen gurglar och skriker "laktosöverflöd! laktosöverflöd!". Det finns inte ens plats att rapa.

Idag skulle jag fråga Helén om hon brukar sjunga i offentliga duschar men det blev "Brukar du duscha i offentliga duschar?" sen brast jag ut i asgarv och dunkade huvudet i bordet. Det var inte ens kul och H förstod inte vad jag menade.
Förresten så sjunger hon alltid i duschen. Hon skulle sjunga om duschen så stod mitt på torget.
Jag sjunger också, asbra texter om att fila fötterna och raka benen. Synd att sådana vackra verk sköljs ner med vattnet i avloppet.

Oj nu börjar le grafik.

Adjö

RSS 2.0